Acest tip de abordare dateaza de peste 3000 de ani, civilizatiile antice egiptene si chineze o foloseau pentru a trata in mod natural durerea si alte probleme de sanatate. Masajul decontracturant sau “deep tissue” a fost folosit pentru a imbunatati forta de viata, energia si pentru a detoxifia organismul.

In Occident, masajul “deep tissue” a inceput sa castige atentie in mijlocul secolului al XIX-lea, incepand din Canada si facandu-si drumul catre toata SUA.

In acest tip de masaj, terapeutul va folosi o presiune intensa, miscarile efectuandu-se de-a lungul, dar si contra fibrelor musculare. Majoritatea masajelor decontracturante se concentreaza asupra grupelor majore de muschi, cum ar zona gatului si a spatelui.

Este foarte benefic pentru pesoanele care au contracturi cronice determinate de o postura incorecta, stres, sedentarism si diverse activitati solicitante fizic. Acest tip de masaj ajuta la stimularea fluxului sanguin si la ameliorarea tensiunii musculare, reducand in acelasi timp stresul psihologic si eliberand “hormonii fericirii” – ca serotonina si oxitocina.

Contraindicatii

Masajul nu trebuie facut direct pe vanatai, piele inflamata, eruptii cutanate, rani deschise, tumori, hernie abdominala, fracturi recente, interventii chirurgicale recente, tromboza venosa profunda, tromboflebita.