Știați că în sezonul rece, din cauza temperaturilor foarte scăzute, se pot produce dezechilibre hormonale ce cresc frecvența afecțiunilor inflamatorii tiroidiene?

Glanda tiroidă secretă hormoni ce reglează metabolismul, având un rol cheie pentru buna funcționare a întregului organism. În sezonul rece, necesarul de hormoni tiroidieni este mai mare, fiindcă ne ajută să ne adaptăm la temperaturile scăzute.

Atunci când în organism apare un dezechilibru hormonal, metabolismul este accelerat sau încetinit. În caz de hipotiroidie, activitatea diverselor organe este încetinită, iar simptomele specifice sunt: senzație permanentă de oboseală, creștere în greutate, crampe musculare, senzație de frig, dureri de cap, palpitații ș.a.

Iată ce analize sunt recomandate pentru a testa sănătatea glandei tiroide în zilele friguroase: TSH (Hormonul de Stimulare Tiroidiană), T3 (Triiodotironina), T4 (Tiroxina totală), FT3 (Triiodotironina liberă), FT4 (Tiroxina liberă), Anti-TPO (Anti-tiroidperoxidaza) și Anti-tiroglobulina.

Depistează la timp posibilele probleme de sănătate, pentru a le putea trata rapid și eficient!