Acnee si rozacee

Sunt afectiuni inflamatorii ale pielii cu un impact important asupra calitatii vietii. Tratamentul depinde de stadiul afectiunii si particularitatile pacientilor si poate consta in tratamente topice, sistemice dar si proceduri dermatocosmetice precum peelinguri, tratamente pe baza de lumina IPL sau LASER vascular. Cicatricile care apar in urma acneei pot fi tratate cu proceduri precum LASER fractionat CO2, microneedling. Roseata din rozacee raspunde foarte bine la tratamentele cu LASER vascular colorant pulsat PDL.

LASER vascular PDL (V-Beam Syneron Candela)

Tratamentul rozaceei in stadii precoce este extrem de important deoarece o evolutie prelungita a bolii duce la sensibilitate marcata a pielii si rezistenta mai mare la interventii terapeutice. Roseata de la nivelul obrajilor, nasului, fruntii, barbiei dar si decolteului, atat de suparatoare din punct de vedere cosmetic, reprezinta indicatia de baza pentru laserul vascula Vbeam. Acesta trateaza inclusiv venisoarele care apar la nivelul nasului, obrajilor, gatului si decolteului.
 

Fasciculul laser este obsorbit de pigmentul rosu din sange, hemoglobina, care este distrus o data cu vasul de sange in care se afla. Procedura este nedureroasa si dureaza intre 10 – 20 minute in functie de dimensiunea zonei de tratat. Tehnologia de varf permite un tratament cu o lungime de unda mai lunga si diminuarea riscului de purpura (vanataie), pacientii putand sa isi reia activitatile de baza imediat dupa procedura. In primele 48 de ore pot aparea roseata si umflatura usoara. 

Este nevoie in general intre 3-6 sedinte pentru a avea rezultate foarte bune, cu ameliorarea rosetei in proportie de 60-80%. 

LASER eCO2

Acneea este o afectiune inflamatorie cu un impact emotional deosebit asupra pacientilor. In primele faze apar leziuni inflamatorii si comedoane care se complica de obicei cu semne precum: pigmentare neregulata, cicatrici atrofice, cicatrici punctiforme mai mult sau mai putin adanci dar cu impact emotional marcat. Medicii din clinica va vor ajuta sa controlati acneea prin tratament specific, inclusiv tratamente bazate pe lumina.

Ulterior, cicatricile post acneice si pigmentarea neregulata pot fi imbunatatite cu ajutorul LASERULUI fractionat CO2. Acesta actioneaza atat la suprafata pielii cat si in profunzime, realizeazand o aplatizare a cicatricilor si stimuleaza productia de colagen. O imbunatatire marcata apare dupa prima sedinta dar uneori este nevoie de 2-3 sedinte pentru a obtine rezultatele finale dorite. Pacientii trebuie sa se astepte la o perioada de recuperare dupa procedura de pana la 2 saptamani, dar de cele mai multe ori de aproximativ 5-7 zile.

Microneedling (cicatrici acnee)

Dermapen (microneedling) este un dispozitiv medical de ultima generatie, care aduce rezultate de exceptie in tratarea de cicatrice post acneice, post-operatorii, atrofice, vergeturi, riduri, linii fine, pori dilatati si nu numai.
 
Datorita faptului ca este eficienta, mai accesibila in comparatie cu tratamentul cu laser CO2, putin dureroasa si presupune un timp scurt de recuperare, aceasta procedura este una din optiunile pentru tratamentul cicatricilor post acnee.
 

Dermapen este un dispozitiv care se prezinta sub forma de stilou cu ace detasabile, de unica folosinta, sterile, care vibreaza diminuand senzatiile neplacute. Tratamentul aduce rezultate de exceptie atunci cand este utilizat fie ca terapie unica, fie in combinatie cu alte terapii.

Cum se realizeaza procedura

Cand varful acului intra in contact cu pielea, acesta produce microleziuni, fapt ce induce aparitia unui raspuns imun si crearea de neocolagen. Microleziunile se vor comporta precum microcanale prin care vor fi transportate substante nutritive. Datorita faptului ca dispozitivul oscileaza foarte rapid, varful aparatului va aluneca rapid pe suprafata tegumentara fara a cauza „agatarea” sau ruperea pielii.
Dispozitivul executa mii de micro-intepaturi controlate, cu un puternic efect de reintinerire asupra fibrelor de colagen si elastina, atat prin actiunea mecanica, cat si prin introducerea substantelor active direct in straturile profunde ale pielii. Nivelul de patrundere al acestora se adapteaza nevoilor specifice fiecarui pacient in parte, putand fi ajustat pentru o profunzime de la 0,5 mm pana la 2,5 mm, cu o viteza de pana la 110/secunda.
 
Numarul de sedinte individuale variaza in functie de zona tratata si de complexitatea tratamentului, insa o media ar fi intre 3 si 8 sedinte realizate la un interval de 2-3 saptamani una de alta.
Pentru a obtine un efect deosebit de hidratare si rejuvenare, tratamentul cu Dermapen se poate asocia cu mezoterapia; astfel se pot introduce in piele aminoacizi, vitamine sau acid hialuronic cu rezultate foarte bune. 

Mezoterapie

Mezoterapia este in special utila in tratamentul cicatricilor post acnee si a reducerii cantitatii de sebum. Tratamentul utilizeaza substante care stimuleaza productia de colagen si au actiune antiinflamatorie. Consta in injectarea foarte superficiala a suspensiilor cu un ac foarte subtire sau in introducerea acestora in stratul mijlociu al pielii cu ajutorul unui dermapen, dispozitiv cu ace multiple care penetreaza pielea pentru a crea canale de patrundere a substantelor. 
 
Procedura se realizeaza sub anestezie topica si este insotita de usor discomfort si roseata insa pacietii isi pot relua activitatile la foarte scurt timp dupa procedura. In urma mezoterapiei textura pielii va fi imbunatatita, aspectul cicatricilor va fi imbunatatit, leziunile acneice diminuate.

Peeliguri

Peelingurile sunt folosite in tratamentul acneei, in general in combinatie cu alte tratamente topice. Ele constau in aplicarea la nivelul pielii de solutii care realizeaza o exfoliere superficiala, inlatura dopurile cheratozice care blocheaza glandele sebacee, reduc cantitatea de sebum, au actiune antiinflamatorie. Hidroacizii naturali sunt cei mai frecvent folositi in acest scop.
 
Este nevoie de pana la 6 sedinte la fiecare 2-4 saptamani pentru a obtine efectele dorite. Pielea poate fi sensibila, uscata, exfoliata, in functie de tipul de peeling si concentratia aleasa. In urma peelingurilor vor fi reduse numarul de puncte negre, cosuri, textura pielii va fi imbunatatita, leziunile inflamatorii se vor diminua. Este foarte important ca pacientii sa evite expunerea la soare dupa procedura pentru a evita pigmentarea.

TARIFE

– Consultatie dermatologica – 170 lei
– Consultatie dermatologica in vederea efectuarii de interventii – 240 lei
– Control dermatologic – 100 lei
– Interpretare analize – 60 lei
– Anestezie topica (crema) – 20 lei

Acnee

– Extractie comedoame – 150 lei
– Peeling chimic cu acid tricloracetic (TCA) – mediu – 450 lei
– Peeling chimic hidroxiacizi (acid salicylic, acid lactic, acid glicolic) – superficial – 250 lei
– Mezoterapie dermapen – 450 lei
– IPL Tratament acnee frunte – 270 lei
– IPL Tratament acnee obraji – 270 lei
– IPL Tratament acnee barbie – 90 lei
– IPL Tratament acnee frunte + obraji + barbie – 550 lei
– Tratament acnee gat – 390 lei
– Tratament acnee decolteu – 590 lei
– IPL Tratament acnee zona mica (100 cm2) – 390 lei
– IPL Tratament acnee zona mare (400 cm2) – 1150 lei
– Laser ECO2 cicatrici post acnee 1 zona (obraji/frunte) – 1500 lei
– Laser ECO2 cicatrici post acnee 2 zone – 2000 lei
– Laser ECO2 cicatrici post acnee – spate – 2500 lei
– Laser acnee VBEAM – 550 lei
– 3 Step peel – 900 lei

Rozacee

– Laser VBEAM – leziuni vasculare Rozacee – full face – 700 lei
– Laser VBEAM – leziuni vasculare Rozacee – decolteu – 750 lei
– Laser VBEAM – leziuni vasculare Rozacee – pometi – 400 lei
– Laser VBEAM – leziuni vasculare Rozacee – pometi (3 sedinte) – 1080 lei
– Laser VBEAM – leziuni vasculare Rozacee – full face (3 sedinte) – 1890 lei
– Laser VBEAM – leziuni vasculare Rozacee – decolteu (3 sedinte) – 2025 lei

Microdermabraziune

– Microdermabraziune – 200 lei
 

 Tuturor procedurilor li se adauga si costul consultatiei realizata de un medic specialist!